Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#1 2011-03-26 15:53:56

rattlehead
Nieźle sie stara
Skąd: Warszawa/Nadarzyn
Zarejestrowany: 2010-04-01
Posty: 153
Silnik / moc / zasilanie: 700:)
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

Nokia 2710 Navi

Ma ktoś? Jakie wrażenia jeśli chodzi o GPS? Będę zmieniał telefon i chce coś niedrogiego z nawigacją bo osobne urządzenie mi się nie widzi. Dodam, że nie będę jej zbyt często używał, ale chce mieć coś na wszelki wypadek bo różnie to bywa:)

To może inaczej spytam:) Jak się sprawują Ovi Maps bo to chyba te mapy są wgrane w tym telefonie?

Ostatnio edytowany przez rattlehead (2011-03-30 16:22:56)


http://www.motostat.pl/user_images/19956/icon3.png

Offline

 

#2 2011-04-04 17:42:00

rattlehead
Nieźle sie stara
Skąd: Warszawa/Nadarzyn
Zarejestrowany: 2010-04-01
Posty: 153
Silnik / moc / zasilanie: 700:)
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Nokia 2710 Navi

Nikt nie pomoże?img/smilies/smile


http://www.motostat.pl/user_images/19956/icon3.png

Offline

 

#3 2011-05-03 12:38:05

ciril
Nowy
Zarejestrowany: 2011-05-03
Posty: 2

Re: Nokia 2710 Navi

co do map fabrycznie wgranych w nokie ... cóż może ti jest dobre, może nawet darmowe, ale niestety same mapy wgrane nie są i nawigacja pobiera je sobie przez internet. A transfer kosztuje.
w zeszłym roku kupiłem sobie używaną dotykową nokię 5800 z wbudowanym gps (nawigacja też okazyjnie używana i też nie chciałem by m się kilka urządzeń walało) z wgraną już aplikacją Sygic Mobile (wgrałem tylko nowszą mapę navteq) i jestem zadowolony. Jeśli telefon będzie także do nawigacji używany to może coś z większym ekranem, np. jakiś dotykowiec? np. nokia 5230? (na stronie nokii 150zł droższa od proponowanej przez ciebie)

Ostatnio edytowany przez ciril (2011-05-03 12:40:27)

Offline

 

#4 2011-05-12 16:38:49

rattlehead
Nieźle sie stara
Skąd: Warszawa/Nadarzyn
Zarejestrowany: 2010-04-01
Posty: 153
Silnik / moc / zasilanie: 700:)
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Nokia 2710 Navi

Kupiłem tę nokię i nawigacja jest darmowa zrobiłem kilka tras i żadnej kasy mi nie zjadło wystarczy dezaktywować w ustawieniach łączenie się nawigacji z internetem, a mapy są wgrane na kartę pamięci 2gb. Jeśli chodzi o samo wyznaczanie trasy to nie jest idealne bo czasem każe nam wjechać w jakieś pole gdzie nie ma drogi, ale ogólnie w awaryjnych sytuacjach może się przydać czyli o to mi chodziło:)


http://www.motostat.pl/user_images/19956/icon3.png

Offline

 

#5 2011-05-12 16:54:38

wyguh
VIP
Skąd: Bydgoszcz
Zarejestrowany: 2009-08-04
Posty: 1612
Silnik / moc / zasilanie: 1.8/133/LPG
Rok produkcji: 2003
Posiadany pojazd: Stilo MW/Galaxy

Ostrzeżenia: 3

Re: Nokia 2710 Navi

To tajemnicze laczenie sie z internetem to jest A-GPS ktory pomaga, ale mozna go wylaczyc jak juz kolega zauwazyl img/smilies/wink

Offline

 

#6 2011-05-12 19:39:49

Grezes38
Moderator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2008-11-21
Posty: 5792
Silnik / moc / zasilanie: 700/FOS/lpg
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Nokia 2710 Navi

Na dokładność mapy bardzo w Noki pomaga aktualizacja-tylko przez kompa bo jednak tych danych jest sporo.Nie wiem jaką mam wersję u siebie ale pojawił się asystent pasa ruchu w takiej okrojonej formie.


Myśl szybciej niż jedziesz, jedź wolniej niż myślisz!

Offline

 

#7 2011-05-12 19:58:31

rattlehead
Nieźle sie stara
Skąd: Warszawa/Nadarzyn
Zarejestrowany: 2010-04-01
Posty: 153
Silnik / moc / zasilanie: 700:)
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Nokia 2710 Navi

Próbowałem ostatnio aktualizować na macu ale coś nie szło muszę jakiegoś normalnego kompa dorwać i to zrobić, a jak można sprawdzić jaką ma się wersję map? Szukałem, ale nie znalazłem:)


http://www.motostat.pl/user_images/19956/icon3.png

Offline

 

#8 2011-05-12 21:59:02

wyguh
VIP
Skąd: Bydgoszcz
Zarejestrowany: 2009-08-04
Posty: 1612
Silnik / moc / zasilanie: 1.8/133/LPG
Rok produkcji: 2003
Posiadany pojazd: Stilo MW/Galaxy

Ostrzeżenia: 3

Re: Nokia 2710 Navi

Zaraz sprawdze, znajomy ma E51 img/smilies/wink

Offline

 

#9 2011-05-13 07:26:37

Grezes38
Moderator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2008-11-21
Posty: 5792
Silnik / moc / zasilanie: 700/FOS/lpg
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Nokia 2710 Navi

Mam co prawda inny telefon ale Nokia maps pewnie wszędzie wygląda podobnie.Wchodzisz w nawigację,wybierasz pytajnik na dole ekranu,informacje i jest.Przy okazji wiem że moja to 0.1.25.114 jeśli chodzi o mapę.


Myśl szybciej niż jedziesz, jedź wolniej niż myślisz!

Offline

 

#10 2011-05-13 15:25:47

wyguh
VIP
Skąd: Bydgoszcz
Zarejestrowany: 2009-08-04
Posty: 1612
Silnik / moc / zasilanie: 1.8/133/LPG
Rok produkcji: 2003
Posiadany pojazd: Stilo MW/Galaxy

Ostrzeżenia: 3

Re: Nokia 2710 Navi

W E51 wchodzisz w Mapy>Opcje>Pomoc tech.>Informacje

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo