Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->
Zdjęcia waszych aut na NK Kliknij ->

#1 2013-03-09 13:26:26

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Brak awaryjnych

Witam, problem mam już od kilku miesięcy, ale dopiero teraz mam przegląd auta wiec trzeba usterkę naprawić,może ktoś miał podobny problem, a mianowicie: kierunkowskazy działają bez zarzutów, natomiast jak włączam awaryjne to nic się nie dzieje. Myślałem, że to coś z tą kostką (włącznikiem) kupiłem "nowy" na złomie wymieniłem, ale awaryjnych nadal nie ma. Czy może być coś nie tak z kablami?? Nie wiem kiedyś podłączałem radio czy to mogło coś spowodować, że awaryjne teraz nie działają?

Offline

 

#2 2013-03-09 13:32:19

Mlatek
Stary wyjadacz
Skąd: Bielsko-Biała
Zarejestrowany: 2013-02-25
Posty: 967
Silnik / moc / zasilanie: 903cm³/41KM/ Weber
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Brak awaryjnych

Bezpieczniki sprawdzales?

Offline

 

#3 2013-03-09 13:32:47

Renegat
VIP
Skąd: Zalasowa
Zarejestrowany: 2013-01-03
Posty: 1124
Silnik / moc / zasilanie: 1368/77/benzyna
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC 1.4

Ostrzeżenia: 1

Re: Brak awaryjnych

Przy kostkach od radia masz kabel od awaryjnych, tam musi Ci coś nie łączyć.

Offline

 

#4 2013-03-09 13:35:30

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Re: Brak awaryjnych

Mlatek napisał(a):

Bezpieczniki sprawdzales?

tak bezpieczniki sa OK

Offline

 

#5 2013-03-09 13:36:33

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Re: Brak awaryjnych

Renegat napisał(a):

Przy kostkach od radia masz kabel od awaryjnych, tam musi Ci coś nie łączyć.

tak właśnie coś myślałem, że tam może być problem, tylko dojdź człowieku który kabel to który, jak ja sie nie znam:D

Offline

 

#6 2013-03-09 13:37:36

Renegat
VIP
Skąd: Zalasowa
Zarejestrowany: 2013-01-03
Posty: 1124
Silnik / moc / zasilanie: 1368/77/benzyna
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC 1.4

Ostrzeżenia: 1

Re: Brak awaryjnych

Popatrz do jakiegoś manuala, ewentualnie popatrz czy jakiś kabel nie wisi luźno, nie pamiętam jak to tam z tymi kablami już było.

Offline

 

#7 2013-03-09 13:41:54

Mlatek
Stary wyjadacz
Skąd: Bielsko-Biała
Zarejestrowany: 2013-02-25
Posty: 967
Silnik / moc / zasilanie: 903cm³/41KM/ Weber
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Brak awaryjnych

Zabierz próbowke jak wiesz co to i ja posiadasz i lec po kablach od przelacznika z awaryjnymi

Offline

 

#8 2013-03-09 14:18:00

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Re: Brak awaryjnych

Nie no wiem co to probówka, nie przesadzajmy ;p  Tylko, że jej nie mam img/smilies/hmm

Porobiłem zdjęcia jak to u mnie wygląda (slaba jakosc, ale na szybko tel):

http://images37.fotosik.pl/1990/47939491bd67162fm.jpg

http://images34.fotosik.pl/586/201a85a15c907052m.jpg

http://images40.fotosik.pl/1975/7fab0d891c7791e1m.jpg

http://images48.fotosik.pl/623/daf7fa750c2f4fe7m.jpg

http://images33.fotosik.pl/591/c15601cb041005d1m.jpg

http://images43.fotosik.pl/1762/73a68b77842e52a6m.jpg


Komuś to coś pomoże ? Ktoś coś widzi, ktoś coś wie? img/smilies/wink

Offline

 

#9 2013-03-09 14:26:53

Mlatek
Stary wyjadacz
Skąd: Bielsko-Biała
Zarejestrowany: 2013-02-25
Posty: 967
Silnik / moc / zasilanie: 903cm³/41KM/ Weber
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Brak awaryjnych

Po pierwsze to wes zaizoluj te kable bo az strach img/smilies/yikes Straszny masz mlyn w kablach jak ci nie pomoge jedyne co to podjechac do elektryka img/smilies/sad tak odleglosc trudno cos doradzic jesli nawet nie masz probowki skad moge wiedziec gdzie masz prad a gdzie nie :\

Offline

 

#10 2013-03-09 14:37:20

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Re: Brak awaryjnych

Nie no teraz pozdejmowałem izolacje jak grzebałem przy tym, tak to ładnie zabezpieczone było.

Ale UWAGA!!! Udało się naprawiłem img/smilies/wink Należało połączyć cienki fioletowy kabelek z grubym czerwono-zielonym. Teraz wszystko działa i awaryjne i radio img/smilies/wink 

Problem rozwiązany;)

Offline

 

#11 2013-03-09 14:41:36

Mlatek
Stary wyjadacz
Skąd: Bielsko-Biała
Zarejestrowany: 2013-02-25
Posty: 967
Silnik / moc / zasilanie: 903cm³/41KM/ Weber
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Brak awaryjnych

No to elegancko img/smilies/big_smile Elektryk z ciebie ^^

Offline

 

#12 2013-03-09 15:15:08

Renegat
VIP
Skąd: Zalasowa
Zarejestrowany: 2013-01-03
Posty: 1124
Silnik / moc / zasilanie: 1368/77/benzyna
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC 1.4

Ostrzeżenia: 1

Re: Brak awaryjnych

To super. Tylko wszystko porządnie po izoluj, co by się nie zaświeciło nic więcej prócz awaryjnych...

Offline

 

#13 2013-03-09 16:15:03

Negrys
Nowy
Skąd: Piotrków Kuj.
Zarejestrowany: 2012-04-20
Posty: 30
Silnik / moc / zasilanie: 704/31/PB95
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: CC 704

Re: Brak awaryjnych

wiadomo img/smilies/wink

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo