Siemaneczko! Kupiłem ostatnio CC 700 z LPG! Od tygodnia stoi, pierw problemy z akumulatorem teraz znów z odpalaniem, gość który mi go sprzedawał mówił, że prawie 2 lata jeździł, odpalał na samym gazie i że autko zawsze odpali na gazie (jeździł tak, gdyż miał zepsutą pompkę paliwa, paliwo w baku było lecz nie chciało mu się tego robić...) Ja oczywiście pompkę wymieniłem odpaliłem go na benzynie lecz no problem jest taki że nie mogę wyjąć dźwigni od ssania i autko gaśnie, ponadto teraz mam nawet problemy z odpaleniem na gazie a podobno tak pięknie palił, wczoraj gdy wymieniłem akumulator autko odpaliło na gazie bez problem, obroty są strasznie niskie ale pochodził 5 minut i już nie gasł, więc pojeździłem z 30 minut i wróciłem. Po 5 godzinach autko wgl już nie chciało odpalić i tak jest do tej chwili -kręci ale nie zapali... Moje pytanie brzmi co mu może dolegać? Gaźnik mam Webera chciałbym go wyregulować, może ktoś podać najlepszą metodę, i chciałbym wymienić linkę lecz czytałem coś, że linki są różnych długości w zależności od gaźnika... Pomóżcie, bo szkoda aby autko stało i się marnowało...
O regulacji gaźników było już multum razy.Linkę wyjmij i będziesz wiedział, jaką ma długość, ale o różnych długościach nie słyszałem nic i szczerze w to wątpię.Może coś z cięgnem ssania?Wyczyść przy okazji cały gaźnik przed regulacją, a także wymień filtry-paliwa, gazu i powietrza-koszt znikomy, a zawsze spokój i może pomóc "odświeżyć" autko.
Wątpię aby odpalił na 2 paliwach.