Howgh!!!
No i tak po niezliczonych perypetiach wróciłem na drogę cnoty i w dniu dzisiejszym zajechałem na parking zielonym Caro GLI jak prawdziwy proletariusz Obywatele i Towarzysze
Poldka kupiłem za cenę odsprzedaży Alfy z kończącym się przeglądem i OC także wyszło mi praktycznie jak zamiana.
Zgadnijcie tylko z którego bardziej się cieszyłem w dniu zakupu Nawet jej przez cztery miesiące nie przerejestrowywałem bo nie ufam tym elektronicznym wynalazkom, no ale dałem się namówić braciszkowi BYŁEJ, że to dobre wozy, Mariuszek a nie myślałeś o Alfie
No właśnie BYŁEJ heheh
Stało się tak po części dlatego, że nie mogłem znaleźć Łady ani 125p w uczciwych pieniądzach na chodzie...
A po części tradycja z Polonezami w naszej rodzinie sięga roku '83 kiedy to mój ojciec kupił Borewicza. Później czerwoną przejściówką jeździł do końca życia brat mojej Babci.
Auto po pierwszym właścicielu, od córki i zięcia. Na wyposażeniu hak, bagażnik dachowy, narzędzia, blokada skrzyni, chlapacze FSO, halogeny, alarm, reklamówka części -migacze, pływak, dwa komplety kluczyków, cylinderki.
Przebieg 78.000, nigdy nie był zagazowany.
Teraz do roboty:
===ręczny;
===zaprawki na nadwoziu: głównie ranty błotników, doły drzwi;
===kupić gaśnicę;
===bursztynowa;
===pasek antistatic
Fotki jeszcze z ogłoszenia:
Fotki "historyczne":
:::Robole w pracy oczywiście powiedzą wieśniak Polonezem Caro zajechał...
>
>
>
Mam ich we d...
Pozdrawiam
Super zakup!
Super że bawisz sie znowu w "staruszki"
Logan Cale napisał(a):
Super że bawisz sie znowu w "staruszki"
No ten akurat staruszek o cztery lata młodszy od Cieniasa także postęp jest
Ale jednak nie ma to jak wóz prosty, do ogarnięcia przez każdego garażowego mechanika za flaszkę, sztywny most i resor piórowy na polskie drogi
Cztery miechy z AR skutecznie wybiły mi z głowy elektroniczne prestiże w których strach do czegokolwiek się dotknąć
Pzdr
Ostatnio edytowany przez KIEROWCA (2016-11-06 20:47:05)
Tez na wiosne kupuje poldona
Też caro
albo 1.6gli albo 1.4 rovera
...i ten wir w baku przy dodawaniu gazu
wielki plus za poldzia
miałem dwie sztuki, w tym jedna z silnikiem 2.0 - baaaardzo mile je wspominam
dbaj o niego, uważaj na rudę i ciesz się nim
W takim razie i ja przyłączę się do jedynego słusznego nurtu klepania po plecach. Ten samochód idealnie odzwierciedla sylwetkę właściciela, niczym hojnie spatynowany garnitur z czasów republiki ludowej.
Ostatnio edytowany przez Mad Rob (2016-11-27 04:30:12)
Gratki. Doskonały zakup.
Gratuluję zakupu i po raz kolejny powiem, że w pełni popieram każdą złotówkę zainwestowaną w tego Poloneza.
Dbaj i ciesz się, bo masz wspaniałe auto.
Kilka nowych fotek:
Polonez to nie tylko maszyna === to żywa istota. Trzeba dbać bo jeszcze się obrazi i wywinie mi taki numer jak w Smoleńsku
Na wiosnę tradycyjnie === trochę minii ołowianej nigdy mu nie zaszkodzi Mixolu ze smarem w podłużnice, do wnętrza drzwi i w progi też nigdy za wiele.
P.S.P.S.P.S =====> POSZUKUJĘ:
*Białych nakładek na zagłówki "Caro"
*Klaksonu na kierownicę z naklejką żelową FSO;
*Pokrowców albo kratek na halogeny.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez KIEROWCA (2016-12-13 16:10:36)
Wywal ten znaczek Caro z maski. Bo niezbyt to wygląda.
Wpadły małe boczne kierunki od Caro Plusa.
Jeden z oryginalnych miał wyrobione mocowanie i odstawał od błotnika, trochę mnie to wkurzało dlatego wzięłem i zmieniłem.
Nie żebym nie miał oryginałów i poszedł na łatwiznę zakładając to co akurat było dostępne. W pudełku mam dwa nowe nigdy nie zakładane kierunki minusowe ale i tak dałem jajka ponieważ był to popularny tjunink kiedy Plus był samochodem na topie
Zawsze podobały mi się takie wozy modernizowane przez właścicieli przy których ktoś coś robi poza nalewaniem paliwa i płynu do wycieraczek.
Przyszły też pokrowce na fotele z Allegro, niestety nie białe tygrysy ze względu na zaporową cenę. W związku z niesprzyjającą aurą fotek nie budjet.
Pozdrawiam
Dziwnie te kierunki wyglądają w minusie
Ile Ci to pali?Masz wtrysk Bosch czy Abimex?
Widzę, że Poldzio ma się dobrze, mój w sumie też, 2 dni temu przegląd elegancko przeszedł
Masz jakiś pomysł na zamarzające drzwi, tzn zamki i przymarzanie do uszczelek?
CieniaczRider napisał(a):
Dziwnie te kierunki wyglądają w minusie
Ile Ci to pali?Masz wtrysk Bosch czy Abimex?
Widzę, że Poldzio ma się dobrze, mój w sumie też, 2 dni temu przegląd elegancko przeszedł
Masz jakiś pomysł na zamarzające drzwi, tzn zamki i przymarzanie do uszczelek?
No cóż ===jeśli chodzi o przymarzanie to ten typ chyba po prostu już tak ma
Obleciałem w życiu kilka różnych wozów w tym Syrenę, wszystkie bez centralnego ale ŻADEN nie był niedostępny w takim stopniu co Polonez. Po odwilży właściwie można by nie zamykać drzwi kluczykiem, złodziej i tak nie wejdzie.
Wszystkie uszczelki posmarowane wazeliną, zatrzaski na słupkach przesmarowane, same zameczki już X razy traktowałem odmrażaczem z cpn i psikaczem WD-40. No to teraz pewnie można se wejść ot tak...
Nie ma takiej opcji. Nawet jeśli kluczyk się przekręci, wyskoczy w środku bolec to i tak trzeba opukiwać całe drzwi, jakimś cudem wsadzić palec na dole przy progu a drugą ręką za klamkę to po jakimś czasie ===i niezliczonej ilości słów na k wrota w końcu się otwierają. Dotyczy drzwi pasażera.
Wtedy do samochodu, kładziemy się na fotelach, lewą ręką wciskamy sprzęgło, odpalamy, nadmuch na maxa, wychodzimy na papierosa a jak się już w środku trochę rozgrzeje to drzwi kierowcy z bara i wracamy naokoło Chyba, że komuś się chce przeciskać w kamaszach pomiędzy kierownicą a drążkiem zmiany biegów.
Kurde, no nie wiem od czego to zależy. Chyba będzie trzeba przynajmniej w drzwiach kierowcy założyć metalową klamkę od Borewicza bo ta plastikowa to tylko czekać kiedy strzeli na mrozie.
Mam Abimexa i heble Łukasze Nie chciałem Bosha ani z tymi fiatowymi tarczami bo to Sodoma i Gomora, to były jedne z kryteriów przy zakupie.
Pali na pewno z 10, chociaż nie powiem na 100% bo nigdy jeszcze nie zatankowałem do pełna. Niestety urwał się dostęp do taniej wachy a na cepeenie trzeba zapłacić tyle jakbyśmy zarabiali co najmniej 3500 zł.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez KIEROWCA (2017-01-06 14:02:08)
no poldon spoko
mój tez sie jakos trzyma
Witam po dosyć długiej przerwie.
Ostatnimi czasy do auta wpadły m.in:
Pokrowce na siedzenia w celu przykrycia wycierającej się fabrycznej jodełki. Na chwilę obecną dobre i to, jednak poszukuję miękkich szerokich foteli "kanap" z lat 78-93. To co jest obecnie to jakieś wytrząsacze plomb jak z Golfa II nadające się tylko dla pewnego youtubowego eksploratora Riese i wilkołaków z Lebensbornu na rozpałkę
Ruska lampa STOP, modny bazarowy tjunink z lat 90
Pozdrawiam
KIEROWCA napisał(a):
wytrząsacze plomb jak z Golfa II nadające się tylko dla pewnego youtubowego eksploratora Riese i wilkołaków z Lebensbornu na rozpałkę
buheheh. Widzę że sława kwietnia dotarła i tu
jacekviola napisał(a):
buheheh. Widzę że sława kwietnia dotarła i tu
Pierwszy raz zainteresowałem się tym gościem jak ośmieszał Gierłoż i śluzę opowiadając niestworzone historie o podziemnych tunelach, zatopionej gapie i rzekomych fabrykach części do U-Bootów
Później wchodzę na jego kanał a tam kolejne kwiatki do ogródka: posiadacz kilku czarnych pasów, męty głuszyckie, strzygi, wilkołaki, kurs samoobrony polegający na kręceniu kurtką, survival wg. Pana Wersalki
https://youtu.be/Lcq4CqaTUSQ
To jest tak głupie, że aż śmieszne
gdybyś zerknął w moj podpis to sie zorientujesz że siedzę w Sowich, jestem z nimi związany pasją i prowadzimy tam prace różnorakie. Znam tego typa od 20lat i niestety muszę się z Toba zgodzić - to cep.
Zerknij na kanały Galla Anonima i Prostego Hutmena - kleją mu nadzwyczaj celnie
sorry za OT
jacekviola napisał(a):
gdybyś zerknął w moj podpis to sie zorientujesz że siedzę w Sowich, jestem z nimi związany pasją i prowadzimy tam prace różnorakie. Znam tego typa od 20lat i niestety muszę się z Toba zgodzić - to cep.
Zerknąłem, zerknąłem. Fajne pokrowce na zagłówki - to w Opelu
A tym czasem na dzielnicy dwa Poldki. Ten stary na suwalskich blachach jeszcze nie tak dawno jeździł jako taryfa w Węgorzewie, ze dwa lata temu.
Rover trochę nadszarpnięty zębem czasu:
Psuje prestiż i splendor osiedla!!! Natychmiast pod palnik i do huty!!!
Pozdrawiam
W jakiej tyn wiosce mieszkaszb że tylen polonezow
U mnie w mieście oprócz mojego są jeszcze dwa caro w tym jeden rover
Krzysiek_PL napisał(a):
W jakiej tyn wiosce mieszkaszb że tylen polonezow
U mnie w mieście oprócz mojego są jeszcze dwa caro w tym jeden rover
Poldków jest akurat b. mało w stosunku do innych pojazdów zbliżonych wiekiem, nawet Felicji, Cinquecento a moja "wioska" ===globalna wioska liczy sobie 30.000 mieszkańców.
Ale spróbujmy zrobić małe podsumowanie. Na dzień dzisiejszy na pewno jeżdżą:
- biały Rover z fotki,
- czerwona przejściówka z powiatu bartoszyckiego [często widać go w Kętrzynie to liczę]
- czerwone Caro wąskie MR91 [więcej stoi u dziadka w garażu niż jeździ]. Na dzień dzisiejszy ma OC w Link 4 a więc raczej jeszcze istnieje. Zimę widocznie spędza w garażu. A już się przestraszyłem, niedawno zajeżdżam na złom a kierownik paaanie tutej ze dwa miechy temu TO BYŁ POLONEZ! Facet zmarł i rodzina odstawiła a my wysłali do huty bo inaczej się nie da...
- ten egzemplarz który latem jeździ z chromowanymi dekielkami:
- granatowy Caro minus ze spoilerem jeszcze nie dawno jechał, ma z drugiej strony jedne drzwi nie pod kolor, OC w Warcie [www.ufg.pl]:
- bordowy Poldek jeszcze ze starym typem wlotu na masce:
- ten już nie jeździ. Jest to Polonez stacjonarny. Do odratowania ale facet nie sprzeda na zasadzie nie bo nie. Ciągle jest ubezpieczony w Generali, nawet teraz na dzień dzisiejszy a więc nie jest to wrak
- czerwone Combi:
- szary Atu Plus,
-jako samochód gospodarczy w szpitalu jeździ ta ex-sanitarka:
- granatowy Caro +
- czerwony Atu Plus,
Nie potwierdzone czy jeszcze jeżdżą:
- czerwony Borewicz w jednym z garaży;
- zielony Caro Minus przemalowany "amatorsko" z atrapą a'la Orciari.
Jeszcze ok. 2013 roku parking policyjny w Kętrzynie wyglądał mniej więcej tak:
Szkoda tych wozów, wykruszają się w zastraszającym tempie
Pzdr
Ostatnio edytowany przez KIEROWCA (2017-02-06 20:52:25)