Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#1 2017-08-01 22:46:35

yazon
Nowy
Zarejestrowany: 2014-02-28
Posty: 3
Silnik / moc / zasilanie: 700
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

CC700 nie odpala po wymianie baku

Witam. Moje auto to CC 700, rocznik 96, na gaźniku Aisan. Wczoraj wymieniłem bak paliwa na nowy bo stary ciekł na łączeniu, wszystko zamontowałem w odwrotnej kolejności. Ułamałem plastikową rurkę od pływaka, więc kupiłem drugi pływak na szrocie. Wszystko zamontowałem, rurki podłaczyłem, zacisnąłem, zalałem paliwo i odpaliłem cieniasa, pochodził z 5 minut, zobaczyłem, że wszystko gra i zgasiłem, zabrałem się za zawieszenie. Dzisiaj gdy wszystko skończone odpaliłem cienkiego na powrót do domu z kanału. Przejechałem może z 500 metrów i poczułem, że tracę moc, silnik zgasł i koniec. Od tego momentu nie mogłem już go odpalić, rozrusznik kręci, silnik nie odpala, czasem wydaje się, że jakby lekko łapie i parę razy wałem zakręci, ale gaśnie od razu. Sprawdziłem połączenie węża doprowadzenia i odprowadzenia paliwa, wygląda, że wszystko jest ok, w filtrze paliwa jest paliwo wypełnione do połowy, zlałem z niego paliwo i znów podłączyłem wężyk i zaraz wypełnił się paliwem. Odłączyłem również powrót od pompy paliwa i pompka od razu prysneła jak tylko przekręciłem kluczyk. Baku nie odpowietrzałem bo jak rozumiem to odpowietrzy się sam przez zawór (założyłem go tak jak wcześniej był założony, dałem nową uszczelkę).
Czy może ktoś coś doradzić co może być nie tak żebym mógł juro wiedzieć czego szukac/co sprawdzić.

Z góry dzięki img/smilies/trink39

Offline

 

#2 2017-08-02 15:38:16

Cropek
Nieźle sie stara
Zarejestrowany: 2017-04-19
Posty: 254
Silnik / moc / zasilanie: 704cm3 / 31KM / Benzyna ⛽ / FOS
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Fiat Cinquecento ED

Re: CC700 nie odpala po wymianie baku

Może świece skoro paliwo dochodzi. Albo coś z gaźnikiem?

Offline

 

#3 2017-08-02 22:30:35

Wojt3k
Nieźle sie stara
Skąd: Żywiec
Zarejestrowany: 2014-06-23
Posty: 193
Silnik / moc / zasilanie: 1242/86/Benzynka
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: Cinquecento Sporting

Re: CC700 nie odpala po wymianie baku

Iskra jest?

Offline

 

#4 2017-08-03 08:32:51

yazon
Nowy
Zarejestrowany: 2014-02-28
Posty: 3
Silnik / moc / zasilanie: 700
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: CC700 nie odpala po wymianie baku

Dzięki za odpowiedź. Iskra była, świeczki dałem i tak nowe, przy okazji wymieniłem prawie wszystkie wężyki do gaźnika, filtr paliwa, powietrza i okazało się, że to i tak nie było to. Po baku montowałem przy okazji też nowy katalizator, okazało się, że na produkcji ktoś do środka wsadził jakieś sznury, nie wiem po jaką cholerę, moze żeby nic tam wpadło/zamieszkało, nie spojrzałem nawet, dospawałem rurki i założyłem. Autko pochodziło i sznury zaczeły się przypiekać i zapchały ujście katalizatora, wydech był nie drożny. Śmieszna sprawa. A rozwiązałem to przypadkiem, odkręciłem sondę bo chciałem zobaczyć co będzie i auto od razu odpaliło. Całe szczęście, że go szlag przez to nie trafił.

Rada, jak coś kupicie nowego, to sprawdzajcie z każdej strony bo później takie kwiatki.

Dzięki!

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo