Panowie, prośba o szybką pomoc opartą o kilka pobieżnych faktów.
Co sądzicie o tym egzemplarzu https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-cinq … rERYn.html ?
Z minusów, które przekazał mi właściciel to:
- prawy przedni amortyzator jest "miękki",
- ciężko wchodzi wsteczny,
- w okolicach nalepki rejestracyjnej, na przedniej szybie jest nieduże pęknięcie (paraboliczne),
- ubezpieczenie OC kończy się 23.02.2018 r.
- opony letnie w średnim stanie.
Dwa lata temu robiono sprzęgło.
Miał jakąś przygodę przodem bo w zderzak jest bez listewek.
Dodatkowo światła nie mają ciemnych wkładów, a wszystkie Sportingi takie miały.
Dzięki za podpowiedź.
Czyli na ile byś wycenił auto mając na uwadze wszystko powyższe?
Przed wyceną trzeba sprawdzić jeszcze czy w podłodze i bagażniku nie ma dziur oraz w jakim stanie są progi. Dokładnie sprawdzić kondycję kielichów amortyzatorów oraz podłużnice - bo jakąś przygodę przodem to miało.
Widzę że są jakieś pokrowce na siedzeniach więc też warto sprawdzić w jakiej kondycji jest tapicerka.
Teraz ciężko powiedzieć, ale tak w ciemno to nie dałbym 2 tysięcy złotych.
Zakładając, że karoseria oraz fotele są ok to na ile wyceniasz auto / za ile byś wziął, mając na uwadze powyższe.
Ostatnio edytowany przez belf (2018-02-15 08:53:58)
Moja propozycja zaczynałaby się od 1500 zł, bo trzeba auto ubezpieczyć i sporo przy nim zrobić.
Ok, będę wdzięczny za dodatkowe opinie
Dzięki virtualtuner.
Jeśli nie ma rzeczywiście korozji to wart jest tych 2 000 zł
A na pewno da się jeszcze coś urwać z tej ceny.
Tak jak napisane .
Widać że miał jakiś epizod który zostawił na nim ślad .
Wygląda dobrze wizualnie
Ale sprawdz na podnośniku go przed zakupem . Pęknięcie szyby mi tu coś nie ładnie śmierdzi
Zderzak zwykły malowany też nie jak w ori ale ładnie .
Przebieg jeżeli realny to dość ładny jak na sportingi przeważnie mają na aukcjach 140 i więcej .
Wnętrze ma 2 warianty albo pod pokrowcami ładnie wszystko wygląda tak założone żeby się nie niszczyło albo pod spodem jest masakra .
Lampy nie są oryginalne . Jak wszystkie opisane scenariusze zakończą się dobrze to koło 2000 lekko urwać a jak nie to powyżej 1700 nawet nie rozmawiaj
Niestety ale musiałem odpuścić zakup Trochę żałuję ale inne wydatki (znowu) wzięły górę..
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem to polecam ten egzemplarz. Człowiek, który sprzedaje samochód zdaje się być rzetelny, auto wydaje się być ok a negocjacja ceny jest zadowalająca.
Jeżeli kupi ktoś z forum to będę się cieszyć oraz zazdrościć
Ostatnio edytowany przez belf (2018-02-19 11:10:32)
Trochę szkoda
ZA te 1500 jaby się dało to dobry zakup by był mimo kilku wypaczeń dość zadbany i nawet przebieg jeżeli faktyczny jak na 1.1 dość mały .
LUDZISKA CZAS NA ZAKUPY
Ostatnio edytowany przez klacik (2018-02-19 12:19:26)