Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#26 2011-11-17 07:00:59

motyl 73
Nieźle sie stara
Zarejestrowany: 2011-11-12
Posty: 84
Silnik / moc / zasilanie: 700 /fabryka /ben.
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

podepnę się kupiłem czujnik od poloneza (gwint pasuje itp.) tem.pokazuje ale max. 60st. a wentylator się  włączył i tu moje pytanie i tu moje pytanie czy poldek ma jakieś inne czujniki czy ja mam coś nie tak w cieniasie

Offline

 

#27 2011-11-17 08:13:48

srebrny cienias
VIP
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-02-07
Posty: 3199
Silnik / moc / zasilanie:
Rok produkcji:
Posiadany pojazd:

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

to sobie wskazówkę przestaw jak się włączy chłodnica na 90stopni

Offline

 

#28 2011-11-17 16:50:24

motyl 73
Nieźle sie stara
Zarejestrowany: 2011-11-12
Posty: 84
Silnik / moc / zasilanie: 700 /fabryka /ben.
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

srebrny cienias napisał(a):

to sobie wskazówkę przestaw jak się włączy chłodnica na 90stopni

a co to pomoże ?

Offline

 

#29 2011-11-17 16:54:17

srebrny cienias
VIP
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-02-07
Posty: 3199
Silnik / moc / zasilanie:
Rok produkcji:
Posiadany pojazd:

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

a nie lepiej oryginalny kupić

Offline

 

#30 2011-11-17 17:01:27

motyl 73
Nieźle sie stara
Zarejestrowany: 2011-11-12
Posty: 84
Silnik / moc / zasilanie: 700 /fabryka /ben.
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

on właśnie miał być orginalny tak powiedział pan w sklepie

Offline

 

#31 2011-11-17 17:09:00

srebrny cienias
VIP
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-02-07
Posty: 3199
Silnik / moc / zasilanie:
Rok produkcji:
Posiadany pojazd:

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

na allegro też są
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-w … 33620.html
a było grzebane coś przy liczniku i czy działał poprzedni czujnik
czujniki mogą się różnić i tak jest na pewno
jak piszę sprzedawca czerwony jest do poloneza a biały do centka
ten do poloneza jest inny dłuższy

Ostatnio edytowany przez srebrny cienias (2011-11-17 17:11:09)

Offline

 

#32 2011-11-17 17:10:29

faces
Nieźle sie stara
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Zarejestrowany: 2011-03-18
Posty: 241
Silnik / moc / zasilanie: 704ccm / 31KM / Aisan
Rok produkcji: 1997
Posiadany pojazd: Cinquecento Young

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Wskaźnik może być uszkodzony. Też mam czujnik temperatury z poloneza i działa wszystko dobrze.
Zrób prosty test. Podłącz czujnik pod wskaźnik, czujnik do wody i sprawdzaj zachowanie się czujnika. Może rzeczywiście tylko wskazówkę trzeba przestawić.

Offline

 

#33 2011-11-17 17:11:59

srebrny cienias
VIP
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2009-02-07
Posty: 3199
Silnik / moc / zasilanie:
Rok produkcji:
Posiadany pojazd:

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

ale stawiał bym na wskazówkę

Offline

 

#34 2011-11-17 18:48:40

Grezes38
Moderator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2008-11-21
Posty: 5794
Silnik / moc / zasilanie: 700/FOS/lpg
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Trafiają się czujniki temperatury mocno zaniżające temperaturę.Można się też przyglądnąć wszystkim połączeniom elektrycznym.


Myśl szybciej niż jedziesz, jedź wolniej niż myślisz!

Offline

 

#35 2011-11-19 22:18:22

motyl 73
Nieźle sie stara
Zarejestrowany: 2011-11-12
Posty: 84
Silnik / moc / zasilanie: 700 /fabryka /ben.
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Grezes38 napisał(a):

Trafiają się czujniki temperatury mocno zaniżające temperaturę.Można się też przyglądnąć wszystkim połączeniom elektrycznym.

Możesz rozwinąć myśl z tymi połączeniami elektrycznymi ?img/smilies/trink39

Offline

 

#36 2014-01-27 17:54:45

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Witam
Mam pytanie odnośnie wymiany licznika bez wskazówki temperatury na taki ze wskaźnikiem. Czy te liczniki są rozbieralne na tyle, abym mógł do tego nowego co chcę sobie zakupić przełożyć prędkościomierz z moim licznikiem kilometrów?
Pytam ponieważ w mojej starej Astrze taki myk właśnie zastosowałem i się dało. Tylko chodziło o licznik z obrotościomierzem, abym miał wtedy img/smilies/smile i finalnie po zamianie dalej miałem moje kilometry.

Czujnik jaki powinienem zakupić z czerwonym kołnierzem to taki?
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-w … 42118.html

Ostatnio edytowany przez creatura (2014-02-02 17:12:50)

Offline

 

#37 2014-01-27 19:31:04

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

tak taki czujnik , a licznik sobie przełóż

Offline

 

#38 2014-01-27 20:08:39

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

No i super, dziękuję bardzo.

Offline

 

#39 2014-02-06 20:39:35

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

eeee kurde coś u mnie nie działa img/smilies/sad
Kupiłem licznik gdzie był wskaźnik temeratury, przełożyłem ten wskaźnik do mojego licznika, kupiłem czujnik maxgira i dalej nic nie pokazuje img/smilies/sad, podłączyłem, poskręcałem, przeleciałem się po mieście i nic nie pokazuje. Coś przeoczyłem?

Ostatnio edytowany przez creatura (2014-02-06 20:48:06)

Offline

 

#40 2014-02-06 20:50:33

jkrotki
Stary wyjadacz
Skąd: Legnica
Zarejestrowany: 2014-01-12
Posty: 636
Silnik / moc / zasilanie: 1.1/ 55KM/benzyna
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CCS

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

A sprawdziłeś czy wskaźnik jest dobry

Offline

 

#41 2014-02-06 20:57:57

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

ty miałeś licznik km przełożyć do zakupionego ze wskaźnikiem temperatury !!!!

Offline

 

#42 2014-02-06 21:11:33

jkrotki
Stary wyjadacz
Skąd: Legnica
Zarejestrowany: 2014-01-12
Posty: 636
Silnik / moc / zasilanie: 1.1/ 55KM/benzyna
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CCS

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

O tym nawet nie pomyślałem, że ktoś może tego nie przewidzieć
Ta folia z obwodem drukowanym z tyłu jest inna

Offline

 

#43 2014-02-06 21:22:46

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

ups ..... ok, to zamienię jeszcze raz i dam znać img/smilies/smile

Offline

 

#44 2014-02-06 21:30:15

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

a co do foli to nie mam licznika  700  z kontrolka przegrzania pod rekom ale mam 900 z wskaźnikiem temperatury i licznik CCS i folie są inne wiec sadze ze tam tez się różnią

Offline

 

#45 2014-02-06 21:45:51

jkrotki
Stary wyjadacz
Skąd: Legnica
Zarejestrowany: 2014-01-12
Posty: 636
Silnik / moc / zasilanie: 1.1/ 55KM/benzyna
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CCS

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Są inne bo po co komu podłączenie jak wskaźnika nie ma

Offline

 

#46 2014-02-06 23:36:11

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

No to u mnie coś chyba nie hallo. Wziąłem stary licznik, poskładałem jak było ze wskaźnikiem temp na początku, podłączyłem, odpaliłem, poczekałem, w aucie upał a wskazówka ani drgnęła img/smilies/sad
Na dodatek ścieżki na obu licznikach moim zdaniem są takie same. Różnią się tylko tym, że mój licznik jest nowszy i zaczęli oszczędzać na nadrukowanych ścieżkach, czyli są cieńsze.

Offline

 

#47 2014-02-06 23:55:22

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

a wypnij kabelek z czujnika i dotknij do masy np. głowica , na włączonym zapłonie i zobacz czy wskaźnik wychyli się na maxa

Offline

 

#48 2014-02-10 13:20:29

creatura
Nowy
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 2013-10-15
Posty: 71
Silnik / moc / zasilanie: 700 / ?? / PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Cinquecento

Ostrzeżenia: 2

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

Nie wychylił się. Czyli walnięta może być wiązka, czujnik lub licznik ...

Offline

 

#49 2014-02-10 13:37:52

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

creatura napisał(a):

Nie wychylił się. Czyli walnięta może być wiązka, czujnik lub licznik ...

tak img/smilies/sad
komukolwiek robiłem taki licznik wystarczyło zmienić czujnik w głowicy

czujnik na razie wyklucz z podejrzeń ,sam wskaźnik ci nie działa wiec wskaźnik lub instalacja

Ostatnio edytowany przez tatas (2014-02-10 13:44:10)

Offline

 

#50 2014-12-24 20:56:52

Mad Rob
VIP
Skąd: Śląskie
Zarejestrowany: 2014-07-15
Posty: 1466
Silnik / moc / zasilanie:
Rok produkcji:
Posiadany pojazd: Cinquecento Trofeo Stradale, Punto MK1 Sporting 100
Serwis  
Ostrzeżenia: 4

Re: Wymiana zegarów - podłączenmie czujnika temperatury

tatas napisał(a):

ty miałeś licznik km przełożyć do zakupionego ze wskaźnikiem temperatury !!!!

Można je przekładać dowolnie. Ja z kupionego na szrocie licznika wyjąłem sam wskaźnik temperatury i włożyłem do swojego, w którym musiałem zrobić trzy dziurki w folii, uciąć plastikowe bolczyki dystansujące pod plakietką ciśnienia powietrza w oponach i wywaliłem żarówkę kontrolki przegrzania bo się żarzyła. Co do czujnika to kupiłem nowy EPS-a do 700-tki z czerwonym kołnierzem (1.830.132). Mimo, że na opakowaniu jest wyszczególniony tylko silnik 700 czujnik pasuje do 900-tki, pokazuje temperaturę roboczą dokładnie 90 stopni. img/smilies/smile Czujnik wyjęty z 900-tki na szrocie w "teście czajnika" zaniżał o 10 stopni, nie wiem czy był walnięty, czy tak powinno być. Założyłem ten nowy, który pokazywał autentyczną temperaturę gotującej się wody. Wentylator włącza się, o ile dobrze pamiętam, jak wskaźnik pokazuje 110 stopni a odczyt z ECU wynosi 91 stopni. Wszystko działa ok.

Ostatnio edytowany przez Trebor (2014-12-31 00:24:57)


Cinquecento? Jaki gupi to w ogóle kupuje?

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo