tylko nie wiem czy to coś da. Bo np na drzwiach lakier jest tak cienki że widać podkład jak rozjaśnia lakier. Poza tym chce wymienić próg bo jest na nitach zabezpieczony kawałkiem aluminium. dlatego pytam.
Ale zadanie na jutro to odmrozić pompe paliwa Bo cholera zamarzła. Poprzedni własciciel musiał kiedyś lać jakieś lewe paliwo i wodę w baku się zebrać musiała.
Jasne esiok wyślę dziś Ci te fotki
Aha no to raczej nic Ci nie da
Rozumie Cie mi pompa nie zamarzła ale dziś o 6 przez godzine próbowałem odpalić auto i do tego szyby były tak zamrożone, że skrobałem skrobałem a efektu nie było widać...
Ostatnio edytowany przez FAZI05 (2010-01-25 06:44:20)
Na pompę paliwa to ja znalazłem sposób Butelka 1.5l / termofor + wrzatek + 2 szmaty.
Czyli wlewamy wrzatek to termoforu / butelka idziemy do samochodziku kladziemy obok pompy paliwa okladamy szmatkami i niech sie dziecinka grzeje i wciagu 10-15 min mozna odpalać
Zapowiada się niezła fura po lakierowaniu
Też bym chciał tak tanio cały samochód pomalować. Ja za błotnik, pas przedni i maskę wybuliłem ponad 600
A i to różnica w lakierze widoczna jest
Ostatnio edytowany przez piotrek_d89 (2010-01-25 15:10:10)
no bo tak biorą... jak masz metaliczny lakier to niestety trudno dopasować...
A teraz autko przyjechało od prawdziwego mechanika, było na regulacji gaźnika i teraz chodzi jak marzenie równomiernie przyspiesza, ssanie chodzi, nie ma przerw przerw przy dodawaniu gazu
z tego co się dowiedziałem to oryginalnie miałem japońca i ktoś zamienił go na padniętego fosa dlatego tak było ale tera jest zrobiony na cacy
mordin napisał(a):
tylko nie wiem czy to coś da. Bo np na drzwiach lakier jest tak cienki że widać podkład jak rozjaśnia lakier. Poza tym chce wymienić próg bo jest na nitach zabezpieczony kawałkiem aluminium. dlatego pytam.
Ale zadanie na jutro to odmrozić pompę paliwaBo cholera zamarzła. Poprzedni własciciel musiał kiedyś lać jakieś lewe paliwo i wodę w baku się zebrać musiała.
Ja jak kupiłem cc za śmieszne pieniądze to oczywiście coś musiało być , się okazało że są takie dziury jak pięść.
Ale zrobiłem z tym nie mam miga więc wziąłem się ostro za nity, jest gruba porządna blacha zamocowana nitami, wszystko zabezpieczone podkładem i bitexem i wszystko tam gdzie było łączenie zostało odtłuszczone i zrobione na silikonie. Nie ma śladu, po spryskaniu barankiem że było coś robione progi wyglądają jak nowe wszystkie wgniecenia zrobiłem szpachlówką. Naprawa progów pochłonęła mnie dużo czasu Cicia leżała na 2 bokach w garażu ale wiem że jest to fachowo zrobione. A jeżeli on jest tak przymocowany to polecam to zrobić fachowo migiem jeżeli masz ja musiałem robić wszystko 'domowo'
Ostatnio edytowany przez kojot1985 (2010-01-25 18:29:55)
Nie miałem dostępu do aparatu, jutro o 15 wyślę sory, że musisz czekać
Ja też myślałem, żeby samemu szpachlować itp ale stwierdziłem, że lakiernik to lepiej zrobi
Sory eosik ostatnio troche problemów mam i nie miałem głowy na forum trzymaj te fotki
ciekawe, czy daloby sie je do kultury doprowadzic. ja to itakj bede cial je, bo zweze je, zeby nie bylo tego bialego paska i tej wezszej czarnej czesci...
powiem Ci że one po prostu są brudne jak je umyjesz płynem to gites
no to 8 będę mieć je zdjęte to będę mógł wysłać
eosik napisał(a):
ciekawe, czy daloby sie je do kultury doprowadzic. ja to itakj bede cial je, bo zweze je, zeby nie bylo tego bialego paska i tej wezszej czarnej czesci...
A czym to tniesz ? bo ja też mam takie listy zdjęte i może bym je pomodził jakoś ;p
nie wiem jeszcze czym narazie to one jezdza na furze faziego
Szkoda szkoda bo bym jutro już zaczął je ciąć bo stęskniłem sie chyba za moimi listwami
Ostatnio edytowany przez rychuslu89 (2010-02-01 20:01:58)
A CO ODNOŚNIE TEGO TUNELU ŚRODKOWEGO????
ILE CHCESZ ZA NIEGO????
JESTEM CHĘTNY BY ZAKUPIĆ...
SZYBKA REALIZACJA...
trochę ludzi się o niego pyta powiedz ile możesz dać w końcu kto pierwszy ten lepszy
rychuslu89 napisał(a):
A czym to tniesz ? bo ja też mam takie listy zdjęte i może bym je pomodził jakoś ;p
Najlepiej szlifierka i cieniutka tarcza do cięcia ja tak robiłem swój zderzak i szło to
więc z taką listwą nie będzie problemu
ja zdezrak cialem wyzynarka z brzeszczotem do drewna idzie jak w maslo, wiec z takimi listwami tez problemu nie bedzie
FAZI05 napisał(a):
trochę ludzi się o niego pyta
powiedz ile możesz dać w końcu kto pierwszy ten lepszy
15 zł i biorę już dziś
A ty co planujesz na jego miejsce??
Ostatnio edytowany przez Arash (2010-02-02 13:43:05)
fazi.. to co widac na fotkach to spawy progow ?.. jesli tak to ktos sie nie popisal.. i wez to zabezpiecz bo po zimie nie bedziesz mial nic
dareq napisał(a):
fazi.. to co widac na fotkach to spawy progow ?.. jesli tak to ktos sie nie popisal.. i wez to zabezpiecz bo po zimie nie bedziesz mial nic
Popieram
Z reperaturek będziesz miał sito...
Pisałem w opisie, że progi mnie bardzo odstraszały od kupna.. Wiem, że po zimie nic nie bedzie z nich dlatego jak pisałem wcześniej 8 idzie do lakiernika, będzie cały malowany na czerwono
Inny kolega daje więcej
a ja w tym miejscu mam czarny a dwa mi nie potrzebne
Ostatnio edytowany przez FAZI05 (2010-02-02 14:47:14)