Teraz będę płacił OC w PZU. 460zł na rok lub 250 na dwie raty. Będę miał dopiero 10% zniżki, a PZU daje mi 5% za to, że idę do nich.
Witam, kupiłem auto z polisą OC do lipca 2011 roku, zapłacona jest pierwsza rata przez poprzedniego właściciela. Po rekalkulacji wstępnej bez żadnych papierów wychodzi coś koło 650 zł ( druga rata + zwyżka za wszystko ;D ) i po zapłaceniu będzie to zapłata do lipca kiedy kończy się umowa. Czy gdy zdecyduję się teraz na zmianę ubezpieczyciela i wypowiedzenie tej umowy muszę jedynie zapłacić drugą ratę czy te całe 650zł wszak umowa przeszła na mnie i czy jeśli wyślę wypowiedzenie powiedzmy 28 dnia po kupnie auta i nie dojdzie do 30 dnia po transakcji czy z automatu będę musiał kontynuować polisę?
Ostatnio edytowany przez Sadev (2010-12-29 22:13:35)
Wydaje mi się, że możesz wypowiedzieć tę umowę bez ponoszenia kosztów. Zgłaszając nabycie auta w ubezpieczalni, sporządzana jest adnotacja do umowy stwierdzająca zmianę właściciela, a nie podpisywana nowa umowa (zobowiązanie). To jest tylko moja hipoteza, więc powinieneś po prostu iść do tej ubezpieczalni i dowiedzieć się dokładnie co i jak, bo nikt Cię tam nie pogryzie lub zapoznać się z regulaminem ubezpieczenia na stronie internetowej danej firmy, jeśli takowy udostępnia w sieci.
Ostatnio edytowany przez kubsztyk (2010-12-29 23:57:13)
Tak miałeś rację przy wypowiedzeniu umowy nie pokrywam kosztów zawiązanych z drugą ratą.
w listopadzie zaplacilem w pzu 395zl samo oc, samochod na mnie i mam wspolwlasciciela ale rok temu placilem 219, prawie dwa razy w gore poszlo:/
przemo52 napisał(a):
prawie dwa razy w gore poszlo:/
Dziwne. Ja w PZU co roku płacę mniej.
mi pani policzyła ze w styczniu zapłace u niej 246zł z NW na 5 tys, auto mam z tata. on ma 60% znizek a ja 21 lat i zwyzke na wiek w MTU płaciłem 296 czyli zawsze cos taniej
przemo52 napisał(a):
w listopadzie zaplacilem w pzu 395zl samo oc, samochod na mnie i mam wspolwlasciciela ale rok temu placilem 219, prawie dwa razy w gore poszlo:/
Właśnie coś się ubezpieczalnie zapominają. Miałem taką sytuację z drugim autem przyszło mi do zapłacenia 695 zł na rok. No to szukam czegoś tańszego. Znalazłem coś 70 zł taniej. I dzwonie do obecnego ubezpieczyciela, że wypowiadam umowę bo znalazłem taniej. I co się dzieje, miła pani po zebraniu niezbędnych dowodów mówi że oddzwoni za 30 min. I faktycznie dzwoni i mówi że może mi dać ubezpieczenie za 590 zł. Da się? Da
Potwierdzam,kilkoro znajomych o których wiem że głupot nie opowiadają załatwiło sobie sporą zniżke w ten sposób.
350zł - OC,NW, Asistance-Gratis. Firma: PZU -20% zniżki w tym roku bede miał -30%. -5% że zostaję u nich .Wiek 23 lata. Jestem jedynym właścicielem
Ostatnio edytowany przez XsiR (2011-01-10 21:02:02)
233 zł, w generali, oc i nnw, auto jest na mnie zarejestrowane, nie wiem ile dokładnie mam zniżek ale od 5 lat skuter mam na siebie zarejestrowany więc troszkę ich się pewnie nazbierało.
Z tego co piszą jeśli jest się nowym klientem w pzu dają 25% zniżki przy polisach komunikacyjnych.
W Warcie jest promocja (z której skorzystał mój tata ubezpieczając madźkę; była w grudniu, nie wiem czy nadal jest), że posiadając prawo jazdy przynajmniej 3 lata i zero szkód oraz mając ukończone 30 lat, na wejściu uzyskuje się 40% zniżki na OC, a jeśli ukończone 35 lat i oczywiście w/w warunki, to 60% zniżki.
Ostatnio edytowany przez kubsztyk (2011-01-11 14:07:18)
Roczne ubezpieczenie w UNIQA 238zł
a jezeli auto jest na mnie i ojciec jest wspolwlascicielem to jego zniszki przechodza??
tak przechodza idź do TUW ja tam zapłacilem 230zł a mam 21 lat i zero znizek ale zrejestrowane z tatą
z mojego rozeznania najbardziej atrakcyjnie wychodzą najczęściej MTU i ewentualnie mBank. miałem ciężki start bo nie było nikogo w najbliższej rodzinie ze zniżkami. Do tego niewiedza odnośnie terminów itp. i zostałem ze swoim pierwszym autem (Golf2 na szczęście darowany ) w PZU ze zwyżkami. 1800pln/rok i "super" raty - 2x900zł czyli tyle ile moje pensje wtedy.
EDIT: Cofam to, co napisałem. mtu jest jeszcze może w miarę tanie ale dla starych klientów. W ostatnim roku mieli 4 podwyżki składki. PZU dla nowych może wyjść najtaniej.
Sprawdź mBank, pzu i avivę
Ostatnio edytowany przez nocny_stroz (2011-03-11 23:01:52)
PZM, właścicielem jest teść, 60% zniżek - 475zł rocznie za CC 899cm3, '96rocznik
Duuuuużo strasznie, jeszcze przy takich zniżkach?
Na dniach będę rejestrował auto, ja jako współwłaściciel (0% zniżek, nowy kierowca), tata właściciel 60% znizki. Zastanawiam się nad Compensą, powiedzieli 540zł. Według was opłaca się czy szukać innego ubezpieczyciela?
Na pewno opłaca się zapoznać z ofertą jak największej liczby ubezpieczycieli.
MTU 330zl na rok 60% znizek autko na ojca
Wydawało mi się, że pisałem gdzieś na forum ile mi policzyły różne towarzystwa ale tego nie znalazłem więc napiszę tutaj:
CC Sporting, auto na tatę, ja "tylko" współwłaścicielem jestem Interesowało mnie najtańsze NNW oraz pełny pakiet na Polskę Assistance (po tym jak mi chłodnica się rozciekła 100km od domu zapadła decyzja na takie Assistance
)
1. Aviva: 482zł + Assis ~60zł
2. Libert Direct: 389zł z wszystkim
3. Link4: 368zł z wszystkim
4. MTU & HDI: ~415zł z wszystkim
5. Allianz Direct: 394zł z wszystkim
6. PZU: 235zł + ~120zł za Assistance
A OC kończy mi się za miesiąc więc wybór padnie zapewne na PZU
Teraz mi przyszło 900-setka 336zł na rok samo oc + jakieś tam holowanie przy 50% zniżki.
Pozdro !!