Myślę, że można utworzyć na forum dział poświęcony cinquecento, przybliżyć jego historię i podać :
-wszystkie wersje wyposażenia (roczniki w jakich były produkowane, z jakimi silnikami, na jakich rynkach były sprzedawane, itp).
-wszystkie wersje silnikowe(wtrysk czy gaźnik (jaki), w jakich latach produkowane, itp).
-kolory lakieru z kodami (lata produkcji).
Do wszystkich podać zdjęcia.
Co do samego funkcjonowania subforum:
-jeden z moderatorów mógłby założyć temat o każdym silniku, kolorze i wyposażeniu (najlepiej żeby wszystko robiła jedna osoba).
-użytkownicy wypisywaliby wiadomości jakie mają o danym silniku, wersji wyposażenia czy kolorze i wrzucali zdjęcia.
-moderator weryfikowałby je w oparciu o wiedzę własną i zaufanych doradców i umieszczał w pierwszym poście wątku tak by wszystko było proste i przejrzyste.
Myślę, że te informacje będą przydatne dla ludzi którzy odbudowują centa lub chcą je utrzymać w oryginale.
Dziękuję za przeczytanie tak długiego posta i proszę o opinie. Jeżeli zbierzemy dużo pozytywnych opinii to uważam, że ten pomysł ma szansę na zrealizowanie
Gdybyśmy tak tworzyli działy jak chcą tego użytkownicy to na forum było by już ponad 100 działów .
I jeszcze propozycje zwalenia na głowę moderatorów nowych obowiązków.
Stwórz taki temat, zadbaj o jego właściwe rozpowszechnienie , opisy, fotki wszystko o czym tak ładnie piszesz, potem zadbaj aby to cały czas było uaktualniane a my to podkleimy i zadbamy żeby wszyscy docenili twój pomysł i włożony w to własny wkład.
Moim zdaniem wątek niektórym by się przydał
Niektórzy nawet z tego forum jeżdżą centkiem wiedząc tylko,że to fiat, ma cztery kółka i kierownicę. Warto trochę przybliżyć im jego historię.
Nie mam nic przeciwko mogę się tym zająć.
Nie chodziło mi o to żeby to komuś na głowę zrzucić tylko moderatorzy mają więcej możliwości i pomyślałem, że mogliby się tym zająć
Mandolina ma rację.
Na OT są takie tematy.
Próbuj tworzyć sam i utrzymywać jeden sensowny temat - Moderatorzy to nie są roboty.