Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#1 2013-09-09 21:21:49

Murzyn
Stary wyjadacz
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Zarejestrowany: 2013-05-03
Posty: 683
Silnik / moc / zasilanie: 2.0T/225KM/PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Saab 93

Klakson tir/pociąg

Witam.
Ktoś może zna się na tego typu sprzęcie? Chodzi mi bardziej o stronę techniczną (montaż, kupno, na co uważać) niż o prawo. Chciałbym zamontować w aucie coś tego typu:
, ewentualnie coś innego, ale równie głośnego tylko nie wiem jak za to się zabrać, co potrzeba i jak to montować konkretnie w Cinquecento.


Born From Jets
ZaSaabiony

Offline

 

#2 2013-09-09 22:02:39

Kamil Osw
Nieźle sie stara
Skąd: Oświęcim
Zarejestrowany: 2013-07-11
Posty: 431
Silnik / moc / zasilanie: 704 / Najpierw Aisan teraz FOS
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CC
Serwis  
Ostrzeżenia: 2

Re: Klakson tir/pociąg

Offline

 

#3 2013-09-09 22:11:50

Murzyn
Stary wyjadacz
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Zarejestrowany: 2013-05-03
Posty: 683
Silnik / moc / zasilanie: 2.0T/225KM/PB
Rok produkcji: 1998
Posiadany pojazd: Saab 93

Re: Klakson tir/pociąg

Tak, przeglądałem filmiki i różne fora, ale jak wiemy Cinquecento to wybredny samochód, miejsca też nie ma tutaj za dużo dlatego chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto przerabiał taki temat, albo zna się na tym ciut lepiej.


Born From Jets
ZaSaabiony

Offline

 

#4 2013-09-09 22:44:29

Kamil Osw
Nieźle sie stara
Skąd: Oświęcim
Zarejestrowany: 2013-07-11
Posty: 431
Silnik / moc / zasilanie: 704 / Najpierw Aisan teraz FOS
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CC
Serwis  
Ostrzeżenia: 2

Re: Klakson tir/pociąg

tez troszke czytalem o tym i raczej nie da rady zalozyc syreny od pociagu bez kompresora no a wiadomo CC nie ma duzo miejsca

Offline

 

#5 2013-10-27 13:28:22

mancioch
Stary wyjadacz
Skąd: PGN
Zarejestrowany: 2009-11-17
Posty: 696
Silnik / moc / zasilanie: 704/30/ FOS
Rok produkcji: 1997
Posiadany pojazd: CC 700

Re: Klakson tir/pociąg

U mnie zamiast tradycyjnego klaksonu używam trąbki "stadionowej" taka którą kupuje się z gazem w puszce. Powietrze po naciśnięciu klaksonu pompuje kompresor samochodowy z fabrycznego zestawu Wv i inne. Działa już 2 lata.
  Pozdrawiam.

Offline

 

#6 2013-10-27 16:05:55

Kamil Osw
Nieźle sie stara
Skąd: Oświęcim
Zarejestrowany: 2013-07-11
Posty: 431
Silnik / moc / zasilanie: 704 / Najpierw Aisan teraz FOS
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: CC
Serwis  
Ostrzeżenia: 2

Re: Klakson tir/pociąg

Masz filmik jak to dziala? Bo jestem ciekawy tego img/smilies/big_smile

Offline

 

#7 2013-10-27 22:07:22

mancioch
Stary wyjadacz
Skąd: PGN
Zarejestrowany: 2009-11-17
Posty: 696
Silnik / moc / zasilanie: 704/30/ FOS
Rok produkcji: 1997
Posiadany pojazd: CC 700

Re: Klakson tir/pociąg

Nie nagrywałem klaksonu nigdy, dźwięk jest taki jak z trąbki - wysoki i donośny

Offline

 

#8 2013-10-28 22:26:41

tatas
VIP
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2013-03-09
Posty: 1769
Silnik / moc / zasilanie: jak najlepsze
Rok produkcji: 95,2013,2000
Posiadany pojazd: CC 903 Golf VI gti 35,Lupo
Serwis

Re: Klakson tir/pociąg

mam taki kompresor jest strasznie głośny , ale wydajny ,lecz do syreny z lokomotywy nie starczy byś musiał mieć jakiś zbiornik aby w nim sprężyc powietrze

Offline

 

#9 2015-03-11 10:41:37

lagos
Nieźle sie stara
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 2009-08-31
Posty: 396
Silnik / moc / zasilanie: 1.4 16v 1-- HP
Rok produkcji: 1997
Posiadany pojazd: CC

Re: Klakson tir/pociąg

troche odgrzewam ale w seju juz ktos takie cos ma img/smilies/wink https://www.youtube.com/watch?v=GSwemttYFgo

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo