Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum- dane do przelewu Naklejki

Nowe gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#1 2016-01-09 22:40:00

marekznh
Nieźle sie stara
Skąd: Kraków NH
Zarejestrowany: 2012-10-11
Posty: 124
Silnik / moc / zasilanie: 1.1 benz+ lpg
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: cc sporting

problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Witam
swapowałem 1.1SPI na 1.2 mpi  po odcięciu pompy kręci jak szalony ale jak podepnę pompę strzela i ciężko kręci i nie zapala

-oczywiście wiązka pod wtryski rozdzielona. Na każdej wtyczce sygnał i napięcie jest.
-Świece i kable nowe Po próbach czarne
-pompa 3 bary ciśnienie 2.8 na listwie
- komp 1.2 8v MPI bez immo (w sumie mam 2)
-cewki ok podmieniane, kable WN ok podłączone jak i wtyczni na cewkach
- masy sprawdzone
-czujnik wału ok
-nowy filtr paliwa
- rozrząd i koło pasowe sprawdzone


Jakieś pomysły? ewentualnie ktoś z Krk żeby podpiąć dziada do kompa?

Offline

 

#2 2016-01-09 23:15:36

Renegat
VIP
Skąd: Zalasowa
Zarejestrowany: 2013-01-03
Posty: 1201
Silnik / moc / zasilanie: 1.4 16v / około 130 / PB98
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC 1.4 16v

Ostrzeżenia: 1

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Może masz pomylone wtyczki ok cewek, czasem się zdarza img/smilies/smile
Zamień wtyczki miejscami i zobacz co będzie.

Offline

 

#3 2016-01-10 00:05:32

marekznh
Nieźle sie stara
Skąd: Kraków NH
Zarejestrowany: 2012-10-11
Posty: 124
Silnik / moc / zasilanie: 1.1 benz+ lpg
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: cc sporting

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

wtyczki też już zmienialem i nic

Offline

 

#4 2016-01-10 00:09:25

Renegat
VIP
Skąd: Zalasowa
Zarejestrowany: 2013-01-03
Posty: 1201
Silnik / moc / zasilanie: 1.4 16v / około 130 / PB98
Rok produkcji: 1995
Posiadany pojazd: CC 1.4 16v

Ostrzeżenia: 1

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Hmm, musiałbym to widzieć, nie mam transportu bo bym Ci zaglądnął do tego, może by się coś uradziło img/smilies/smile

Offline

 

#5 2016-01-10 19:33:38

wolf_89
VIP
Skąd: Lubliniec/Wrocław/Rzeszów
Zarejestrowany: 2010-03-20
Posty: 1342
Silnik / moc / zasilanie: 1.2_16v/86km/Pb95
Rok produkcji: 1997
Posiadany pojazd: CC
Serwis

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Kolego a dobrze przykręciłeś koło pasowe na wale? W kole jest taki mały otwór, w który powinien wejść kołeczek z wału, jeśli przykręciłeś nieprawidłowo to na 99% już ułamałeś ten kołeczek ale powinien być po nim ślad.

Pozdrawiam


Zapraszam na moją stronę: Cinquecento Tuning | swap | Poradniki | Manual
--------------------------------------------------------------------------
Nie ważne czym jeździsz, ważne jak jeździsz...
Nie bryka lecz technika czyni z Ciebie zawodnika...

Offline

 

#6 2016-01-10 22:56:44

marekznh
Nieźle sie stara
Skąd: Kraków NH
Zarejestrowany: 2012-10-11
Posty: 124
Silnik / moc / zasilanie: 1.1 benz+ lpg
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: cc sporting

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

tak jest na miejscu na 100% A jak to jest z tymi wtryskami? bo jeden wtrysk się rozdziela na 4 a skąd komp ma wiedzieć kiedy dane wtryski mają lać ?

Offline

 

#7 2016-01-10 23:34:37

Grezes38
Moderator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2008-11-21
Posty: 5794
Silnik / moc / zasilanie: 700/FOS/lpg
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

ECU wie stąd,że to full group.Gdzie orientacyjnie mieszkasz?


Myśl szybciej niż jedziesz, jedź wolniej niż myślisz!

Offline

 

#8 2016-01-10 23:49:56

marekznh
Nieźle sie stara
Skąd: Kraków NH
Zarejestrowany: 2012-10-11
Posty: 124
Silnik / moc / zasilanie: 1.1 benz+ lpg
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: cc sporting

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Nowa Huta, auto stoi w okolicach Huty Sendzimira

Offline

 

#9 2016-01-11 00:07:05

Grezes38
Moderator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2008-11-21
Posty: 5794
Silnik / moc / zasilanie: 700/FOS/lpg
Rok produkcji: 1993
Posiadany pojazd: Cinquecento

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

Masz laptop?Bo mój niestety zdechł,interfejs z fiatowską wtyczką powinienem mieć.Rozrząd jest dobrze ustawiony?Wrzuć mi na PW telefon do siebie.


Myśl szybciej niż jedziesz, jedź wolniej niż myślisz!

Offline

 

#10 2016-01-11 22:50:18

marekznh
Nieźle sie stara
Skąd: Kraków NH
Zarejestrowany: 2012-10-11
Posty: 124
Silnik / moc / zasilanie: 1.1 benz+ lpg
Rok produkcji: 1996
Posiadany pojazd: cc sporting

Re: problem z odpaleniem po swapie 1.1SPI-> 1.2MPI Strzela, nie odpala

mam. Rozrząd jest ok narazie auto zaciągam do znajomego ale jak coś to Grezes38 się odezwe img/smilies/smile

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo