Witam. Mam problem z tabliczką znamionową, z wiekiem po prostu się "wytarła". Mógłby mi ktoś pomóc rozkodować co gdzie powinno być napisane ? Brejdak ogarnie mi coś w stylu naklejki na bezbarwnej folii ale muszę mieć wszystkie dane uzupełnione. Proszę o pomoc
Strasznie słabo wygląda ta tabliczka, jakby coś ją wyżarło PATRZĄC OD GÓRY:
FIAT AUTO S.P.A
396 - 01 (CHYBA)
Twój Nr Vin i Numer nadwozia(jest wybity w bagażniku)
1120kg
1520kg
600kg
630kg
SILNIK-ENGINE 170A 046
WERSJA-VERSION 170AD43A (prawdopodobnie)
Tez numer nadwozia(oznaczenie części zamiennych)
PS:30 sek szukania w google...
Ostatnio edytowany przez Heavy20122 (2018-01-29 17:39:52)
Matko bosko ale słabo widoczne.
Tabliczke zaraz dam foto
Tylko z tym że masz 396 -07 tak mi się zdaje
Ostatnio edytowany przez klacik (2018-01-31 19:21:37)
Stowarzyszenie Cienkich z 1996r Mój seryjny zaczyna się 719tyś ;-)
Ostatnio edytowany przez Heavy20122 (2018-01-29 20:11:58)
Dziękuję bardzo za pomoc Panowie. Bardzo mi to pomogło :-D
Heavy20122 napisał(a):
Stowarzyszenie Cienkich z 1996r
Mój seryjny zaczyna się 719tyś ;-)
To kiedy była pierwsza rejestracja ????
Masz nietypowego ed który był produkowany z young równocześnie . Bo young zaczął się od 675 000 to ty masz około 3.5 mies młodszy . ED produkowano do końca 1996 roku ale w bardzo małej ilośćci
Mój był zarejestrowany 28.03.1996r A naklejka na klapie Young jest doklejona przeze mnie
A nie lepiej zamiast bawić się w podrabianie tabliczki ( bo jakiekolwiek jej modyfikacje są niezgodne z prawem) wyrobić tabliczkę zastępczą za 10 zł + opłata chyba 30 zł za nabicie na stacji diagnostycznej ?
http://eurzad.szczecin.pl/chapter_51227 … 4B9EFB7D76
Mandolina zgodziłbym się na coś takiego ale chciałbym zachować w miarę oryginalną tabliczkę niż wyrabiać na stacji diagnostycznej. Te "nowe" nie mają fabrycznych numerów tylko wybijają swoje. Mój znajomy poszedł na taką opcję w fordzie fiesta i nie ma już nr vin fordowskiego tylko jakiś seryjny nadany przez stację diagnostyczną. Także wolę kombinować niż później ewentualnie sprzedać cieniasa z nr vin zaczynającym się na LC.....
Ja jak dorabiałem tabliczke do motocykla, to dorobili mi identyczną co do szczegółów, to nie wiem
binkinen napisał(a):
Te "nowe" nie mają fabrycznych numerów tylko wybijają swoje..
Ale ty występujesz o duplikat tabliczki a nie nadanie nowych numerów.
Nabijają Ci te same numery. Mam tak samo u siebie.
Idziesz do fiata tam zamawiasz tabliczkę płacisz za nią oni ci numery na niej robią montują . Tylko to troszkę kosztuje pewnie koło 200 zł . Wybijają ci to i tyle Dostajesz świstek że takowa operacja została wykonana żeby się ktoś nie doczepił .