Witam,
Ostatnio kupiłem Cinquecento z 1992 roku. Nie szukałem takiego auta, ale przypadkiem trafiłem na ogłoszenie i jakoś tak wyszło . Pod maską silnik 700. Cinquecento w jednej z najbiedniejszych wersji, nie ma nawet prawego lusterka. Ma za to dołożone radio i immobilizer. Widać, że ktoś o niego dbał, cały w oryginalnym lakierze. Większych planów co do auta nie mam, zostaje w oryginalnym stanie.
Bardzo ładna sztuka
Takiego tylko w serii pozostawić i koniecznie NIE zmieniać tablic na białe!!
Zakknaerwoj porządnie jakiś mały autodetailing wnętrza i trzymaj w garażu
A ten bram lusterka to tylko dodaje charakteru i klimatu tego czasu.
Jaki masz vin czyli który to egzemplarz?
Ile ma przebiegu i jeżeli to nie tajemnica to ile za niego dałeś?
PS. Zerknij do mnie, link poniżej
Ostatnio edytowany przez klacik (2018-11-25 12:20:44)
Prawdziwy KAT! Za wszelką cenę nie zmieniaj blachy ale trochę oryginalnego wyposażenia możesz dołożyć, prawe lusterko bym włożył.
Jest doskonały!
Za ile udało Ci się wyrwać taki egzemplarz?
O kurde, ale rodzynek! I do tego brak prawego lusterka, tylko raz widziałem takie CC i to we Włoszech
Tylko dbać I trzymać w oryginale.
Przebiegu ma 85000. Dałem za niego 2600. Wszystko zostaje tak jak jest, nie będzie prawego lusterka.
IMO bez sensu, bo założenie lusterka to 5 min.
Mad Rob może i tak, ale ile widziałeś CC z fabryczną zaślepką prawego lusterka? Dzięki temu jest unikalny.
Ładne Cento, fajna sprawa
virtualtuner napisał(a):
Mad Rob może i tak, ale ile widziałeś CC z fabryczną zaślepką prawego lusterka?
Dzięki temu jest unikalny.
Bez przesady, to nie Rolls-Royce, to go czyni bardziej wujowym a nie unikalnym.
Ostatnio edytowany przez Mad Rob (2018-11-27 00:26:13)
Mad Rob kumam, choć mam inne zdanie
tomek458 jakbyś się pozbywał zaślepek prawego lusterka (wewnętrznej i zewnętrznej) to biorę na 100%.
Widać że kolega nic nie chce usprawniać, a to daje fajną unikalność
Mad Rob
Jaki kraj taki rolls royce hah. Mój dla mnie to i Ferrari
Ostatnio edytowany przez klacik (2018-11-27 13:36:34)
Ależ piękny cieniasek. Ogólnie stan superowy. Nawet brak lusterka nie razi. Do jednej rzeczy bym się przyczepił. Tam tylny zderzak jest po chamsku przykręcony jakąś śrubką na końcu i to troszke rzuca się w oczy🤔
Ostatnio edytowany przez Trefl (2018-11-27 20:56:50)
Klawym pomysłem byłoby zostawienie nadwozia tak jak jest a włożeniem pod maskę i standardowe felgi silnika 1.4 i mocniejszych hamulców, kołpaczki "tarcza telefoniczna", MTS 20/20, stabilizator.
Fajny zadbany cienki.
wnętrze ma bardzo ładne i pieknie sie to prezentuje.
co do lusterka,Ja bym nie zakładał bo spoko wygląda bez prawego lusterka(troche dziwnie) ale jak dla mnie na+
Jeżeli dobrze kojarzę nick właściciela z innego forum, to jestem w pełni spokojny o losy tego egzemplarza. Samochód lepiej trafić nie mógł i zapewne pozostanie w pełni oryginalny - i bardzo dobrze, bo to przecież !!! 1992 !!! Szczerze gratuluję i zazdroszczę zakupu.
Tak trzymaj Tomek
Cinquecento zostaje w takim stanie i z takim wyposażeniem, które posiada.
I bardzo słuszny wybór
No no spoko
Gdzie dostałeś pewnie olx?
Też zanabywam części OEM Fiat do swojej 709setki
Ostatnio edytowany przez klacik (2018-12-15 09:40:04)
Ale super egzemplarz , jak na niego patrzę to aż mam przed oczyma obraz postkomunistycznej Polski , wiesz bloki z wielkiej płyty , jakiś osiedlowy parking kilka maluchów , gdzieś Polonez z dużym Fiatem się krząta i stoi taki właśnie błyszczący egzemplarz CC jak twój 😁