Cinquecento On-Line

Internetowe forum Fiata Cinquecento

  • Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Naklejki forum Naklejki

gadżety forum Zobacz temat
CC-FORUM na YouTube Kliknij ->

#1 2021-03-01 22:58:55

Krynstek
Nowy
Zarejestrowany: 2021-03-01
Posty: 4

Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Witam, zakupiłem uniwersalny obrotomierz do cc 700. Problem polega w tym że nie wiem gdzie podpiąć orzewod sygnałowy, podpinając się pod kable od cewki nic nie wskazuje. Czy próbować jakoś wpiąć się w kabel od czujnika polozeniabwalu czy gdzie ?

Offline

 

#2 2021-03-01 23:01:29

Krynstek
Nowy
Zarejestrowany: 2021-03-01
Posty: 4

Re: Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Offline

 

#3 2021-03-02 01:23:56

cinex
Nieźle sie stara
Skąd: KNS
Zarejestrowany: 2010-10-24
Posty: 378
Silnik / moc / zasilanie: 2,0/167/ON( 1.8/101/PB)
Rok produkcji: 09/97
Posiadany pojazd: C5 X7 Exclusive /P306 Cabriolet

Re: Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Ja lata temu miałem CC 700 z ori obrotomierzem z CCS. Z tego co kojarze to podpinałem go pod wyjście cewki zapłonowej. Z tym że z racji 2 a nie 4 cylindrów pokazywał obroty x2 mniejsze i trzeba było przelutować jeden rezonator częstotliwości czy coś tam. U Ciebie uniwersalny może będzie prawidłowo działał. Podepnij pod wtyczkę cewki i sprawdź.

Offline

 

#4 2021-03-02 01:39:44

Krynstek
Nowy
Zarejestrowany: 2021-03-01
Posty: 4

Re: Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Wlasnie juz podpinałem i nie chce działać a w np skuterze juz dziala podpinając pod cewke

Offline

 

#5 2021-03-04 23:06:10

Piter7391
Nowy
Skąd: Radom
Zarejestrowany: 2019-07-29
Posty: 60
Silnik / moc / zasilanie: 1108/ 54km/ benzyna
Rok produkcji: 1996r.
Posiadany pojazd: Cinquecento Sporting

Re: Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Ten sam zapłon jest w maluchach od 95r.
Nie wiem jakie kolory są w cento 700 ale w 126 wpinasz się w biały przewód idący do cewki zapłonowej idą tylko 2 więc dużego wyboru nie ma.
a ten uniwersalny obrotek powinien mieć przełącznik ilości cylindrów, ma to? i czy na pewno jest ustawiony na 2 cylki?

Offline

 

#6 2021-03-05 11:34:16

Tomek
Administrator
Skąd: Kraków
Zarejestrowany: 2007-08-04
Posty: 4042
Silnik / moc / zasilanie: 1.5/79/1.6/103
Rok produkcji: 88/96
Posiadany pojazd: Polonez/BMW E36
Serwis

Re: Problem z Obrotomierzem Cinquecento 700

Podpinałem od dużego fiata właśnie do tego białego kabla, o którym kolega wyżej wspomina. Musiałem też dołożyć opornik.


Naklejki forum- dane do przelewu:Naklejki
http://imageshack.us/a/img29/3233/indeksyd.jpg

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo